Klasgenoten
Groep 7/8

Aanmelding en toelating

Ben je eruit en kies je voor het Frits? Leuk! Op deze pagina vind je de informatie over het aanmelden voor het schooljaar 2024-2025.
Dit jaar gaat het aanmelden op een school in de regio Eindhoven anders dan voorgaande jaren. Een folder hierover vind je onderaan deze tekst.

Alles wat je moet weten over aanmelden op een school in de regio Eindhoven en Kempenland
Banner

Aanmeldingen

Van maandag 25 maart t/m zondag 31 maart kun je via LDOS aanmelden voor het voortgezet onderwijs. Je ouders ontvangen via de basisschool inloggegevens om je via LDOS aan te melden. 
Binnen LDOS ga jij je een top 3 van scholen opgeven. Je kunt alleen kiezen voor scholen die passen bij het advies dat gegeven is door de basisschool. Het is soms mogelijk om op twee niveaus aan te melden bij een school. Zo kan je bijvoorbeeld op het Frits Philips met een havo-advies kiezen voor de havo-brugklas, maar ook de mavo/havo-brugklas. Dit blijft wel nog steeds één school in je top 3 dus na het invullen van twee niveaus moet je nog steeds twee andere scholen kiezen.
Soms is het nodig om in de aanmeldweek naar school te komen. Vanaf 18 maart komt hiervoor een datumprikker online te staan. Dit is het geval wanneer:

  • je gebruik wilt maken van een voorrangsregel (je hebt al een broer of zus op het Frits Philips of één van je ouders is werkzaam op het Christiaan Huygens College);
  • je komt van Stedelijk College E.O.A. of Global College;
  • je komt van een basisschool buiten de regio Eindhoven Kempenland;
  • je bent een tweeling en wil graag samen naar dezelfde school. (Let op! Dit is geen voorrangsregel)

     

Plaatsing

Voor het schooljaar 2024-2025 gaat het Frits Philips 13 klassen vormen met een maximaal aantal van 330 leerlingen. Wanneer meer leerlingen zich aanmelden dan we kunnen plaatsen, zal er een loting plaats vinden. Vanaf donderdag 4 april 12.00 uur kunnen jij en je ouders in LDOS zien op welke school je geplaatst bent. Ben jij geplaatst op het Frits Philips, dan ontvang je van ons een datumprikker om een aanmeldgesprek op school te plannen. Deze gesprekken vinden plaats vanaf vrijdag 5 april.

Toelating

Na de meivakantie zullen wij op woensdag 8 mei de toelatingsbrieven versturen. Je kunt in principe alleen afgewezen worden wanneer de school jou niet de ondersteuning kan bieden die je nodig hebt. De school heeft hierover contact met jouw basisschool en bespreekt jouw dossier.

Kennismakingsmiddag

Voor alle toekomstige brugklassers die zijn aangenomen voor het schooljaar 2024-2025 organiseren we op woensdag 19 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur een kennismakingsmiddag. Je maakt dan kennis met je mentor en je klasgenoten en krijgt uitleg over wat je na de zomervakantie kunt verwachten.

Extra ondersteuning

Verwacht je extra ondersteuning nodig te hebben, bijvoorbeeld voor autisme, AD(H)D of een andere diagnose? Dan is het belangrijk dat je ouders of verzorgers ruim voor de aanmelddagen hierover in gesprek gaan, zodat we kunnen beoordelen of onze school aan jouw ondersteuningsbehoefte kan voldoen. Voor dyslexie hoeft geen apart gesprek ingepland te worden.
Meer weten of een afspraak maken?

Aanmelddagen schooljaar 2024-2025

De aanmeldingsweek is landelijk vastgesteld van maandag 25 maart t/m zondag 31 maart. 

Aangenomen? Maak kennis met je nieuwe klasgenoten

Voor alle leerlingen die zijn aangenomen voor het schooljaar 2024-2025 organiseren we op woensdag 19 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur een kennismakingsmiddag. Je maakt dan kennis met je mentor en je klasgenoten en krijgt uitleg over wat je na de zomervakantie kunt verwachten.

Vragen?

Neem dan gerust contact op met onze instroomcoördinatoren.

441
Coördinator instroom groep 8 leerlingen
Lucien Concincion
35136
Coördinator instroom groep 8 leerlingen
Marly de Laat
DIN2324
Leerlingcoördinator brugklas
Inge van Dinteren
36845 1
Coördinator instroom groep 8 leerlingen
Tamara van Thiel