Klasgenoten
Groep 7/8

Aanmelding en toelating

Ben je eruit en kies je voor het Frits? Leuk, wij kijken nu al uit naar je komst! Aanmelden kan tijdens de aanmeldingsdagen in de week van maandag 25 maart t/m donderdag 28 maart 2024.

Banner

Toelating

Heb je minimaal een mavo-advies (vmbo-t), dan ben je van harte welkom. Met een enkelvoudig vwo-advies kun je je aanmelden voor de gymnasiumbrugklas.

Advies basisschool is leidend

Bij de plaatsing in een van onze brugklassen volgen we het advies van de basisschool. Zij kennen jou immers het beste en geven altijd een beargumenteerd advies. Omdat wij alle brugklasniveaus (mavo, mavo/havo, havo, havo/vwo, vwo en gymnasium) aanbieden, kunnen we je plaatsen op het niveau van het advies.

Heroverweging basisschooladvies

Je aanmelding voor de middelbare school is in maart, terwijl je pas in mei je eindtoets op de basisschool maakt. Het kan zijn dat de uitslag van de eindtoets aanleiding geeft tot heroverweging van het advies. Maar het advies kan alleen naar boven toe bijgesteld worden, niet naar beneden.

Mocht jouw advies door je basisschool bijgesteld worden, dan wordt dit door hen administratief verwerkt en met ons gecommuniceerd. Uiteraard houden wij hier bij de plaatsing rekening mee, mits er plek is op dat niveau.

Aanmelding

Je aanmelding is een belangrijk én leuk moment. Daarom geven we er de voorkeur aan om dit persoonlijk op school te komen doen op onze aanmelddagen. 

Aanmelddagen schooljaar 2024-2025

De aanmelddagen voor het nieuwe schooljaar zijn van maandag 25 maart t/m donderdag 28 maart 2024. Je bent samen met je ouders/verzorgers van harte welkom. De tijden volgen binnenkort. 

Maak kennis met je nieuwe klasgenoten

Voor alle leerlingen die zich hebben aangemeld organiseren we op woensdag 19 juni van 14 tot 16 uur een kennismakingsmiddag. Je maakt dan kennis met je mentor en je klasgenoten en krijgt uitleg over wat je na de zomervakantie kunt verwachten.

Extra ondersteuning

Verwacht je extra ondersteuning nodig te hebben, bijvoorbeeld voor dyslexie of een andere diagnose? Dan is het belangrijk dat je ouders of verzorgers ruim voor de aanmelddagen hierover in gesprek gaan, zodat we kunnen beoordelen of onze school aan jouw ondersteuningsbehoefte kan voldoen.

Meer weten of een afspraak maken?

Vragen?

Neem dan gerust contact op met onze instroomcoördinatoren.

441
Coördinator instroom groep 8 leerlingen
Lucien Concincion
35136
Coördinator instroom groep 8 leerlingen
Marly de Laat
DIN2324
Leerlingcoördinator brugklas
Inge van Dinteren
36845 1
Coördinator instroom groep 8 leerlingen
Tamara van Thiel