Regenboogvlag
Onze school

Diversiteit

De Nederlandse samenleving is een pluriforme samenleving; veelvormig en divers. Dat is ook zo op het Frits Philips. Leerlingen en medewerkers met verschillende achtergronden, culturen, tradities en leefstijlen leren op school met en van elkaar. Op onze school zijn verdraagzaamheid en respect jegens andersdenkenden belangrijke waarden. We respecteren elkaar en elkaars verschillen. 

Paarse Vrijdag

Elk jaar wordt op de 2e vrijdag in december de landelijke feestdag 'Paarse vrijdag' op meer dan 500 middelbare scholen georganiseerd. Een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht sekse, gender- of seksuele oriëntatie.

Paarsevrijdag

Paarse vrijdag wordt georganiseerd omdat scholen vaak nog geen veilige plek zijn voor zogenaamde LGBTQIA+ jongeren (LGBTQIA+: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer, Intersex, Asexual, + alle andere seksuele oriëntaties, genders en geslachten die niet onder de andere letters vallen). Dit jaar valt Paarse Vrijdag op vrijdag 9 december 2022.

Als Frits Philips willen we laten zien dat we een school zijn voor iedereen, ongeacht afkomst, muzieksmaak, sportvoorkeur, uiterlijk of seksuele geaardheid etc. Daarom kleuren we op deze dag de school paars. De vlag gaat uit en we zullen de school versieren. We vragen onze leerlingen en personeel om paars te dragen. Daarmee laten we zien dat we elkaar accepteren zoals we zijn.

Deze actiedag wordt georganiseerd door onze GSA (Gender & Sexuality Alliance). De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.

Meer informatie

Voor meer informatie over Paarse Vrijdag of de GSA kun je mailen naar mevrouw Van de Kamp. 

KAM
Coördinator Paarse Vrijdag / Decaan vwo
Claudia van de Kamp