Regenboogvlag
Onze school

Mentoren

Je mentor is het eerste aanspreekpunt als je (extra) begeleiding of ondersteuning wilt. In alle leerjaren is het ook je mentor die je coacht en er mede voor zorgt dat je je snel thuis voelt. 

Hij of zij heeft alle aandacht voor jou én voor de groep, bespreekt hoe het met je gaat en houdt je studieresultaten in de gaten. Ook is hij/zij je eerste aanspreekpunt als je ergens mee zit of als je vragen hebt. Tijdens de mentorlessen begeleidt je mentor je in het leren en plannen. Ook zal je mentor regelmatig contact hebben met je ouder(s)/verzorger(s). 

Docent7

Regelmatig heb je gesprekjes met je mentor om te bespreken hoe het met je gaat. Dingen die je mentor met je bespreekt zijn bijvoorbeeld: 

  • Hoe voel je je op school? 
  • Lukt het met het maken van je huiswerk?
  • Weet je hoe je moet leren en plannen?
  • Gaat alles goed thuis? 
  • Is er iets wat je graag kwijt wilt? 

Naast de gesprekjes met alleen je mentor zijn er ook mentorspreekavonden waarin je samen met je mentor aan je ouder(s)/verzorger(s) vertelt hoe het met je gaat op school. Dit kan fijn zijn om samen te bespreken wat je nodig hebt. Kortom: je mentor is er altijd voor je! 

Agenda

De planagenda

Plannen en organiseren

Het is best lastig om op de middelbare school ineens al je afspraken en schoolwerk zelf bij te moeten houden. In de onderbouw werken we daarom met:

  • het PTO: in het “programma voor toetsing en overgang” vind je voor het hele schooljaar welke toetsen er gegeven worden bij elk vak. Elke periode krijg je per vak maximaal twee toetsen voor cijfer. 
  • studieplanners: alle vakken zorgen elke periode voor een studieplanner. In de studieplanner kun je zien waar je die periode naar toewerkt, wat je wekelijks in de les doet en welk huiswerk daarbij hoort. Het komt wel eens voor dat er aanpassingen moeten worden gedaan als dat nodig blijkt te zijn. Hier word je door je docent van op de hoogte gesteld. 
  • de planagenda: de speciale Frits Philips planagenda helpt je overzicht te bewaren en leert je een manier om je werk te organiseren. Je mentor zal ook samen met je naar je planagenda kijken zodat je zeker leert om hem goed te gebruiken. Let op! Je hoeft dus zelf géén agenda aan te schaffen in de onderbouw. Bovenbouwleerlingen kunnen een planagenda bestellen indien gewenst.

Magister 

Magister is het systeem dat we op het Frits gebruiken om bijvoorbeeld je rooster te bekijken. Daarnaast kunnen we daar toetsen inplannen, cijfers met je te delen en kun je berichten sturen naar je docenten. Bovendien vind je in Magister de studieplanners van elk vak zodat je, als je een keer afwezig bent, zelf kunt kijken wat je gemist hebt. Zo raak je nooit achter met je schoolwerk.

Met je Magisteraccount kun je inloggen op de computer thuis of op school. Wist je dat er ook een fijne app voor je telefoon bestaat? Je ouders hebben een eigen inlog voor Magister. Zo kunnen zij je ziekmelden, zich inschrijven voor ouderavonden en je helpen met je schoolwerk. 

Op telefoon