Gouden schoolkantine2
Onze school

Gezondheid

Als je voldoende beweegt en gezond eet dan zit je vaak lekkerder in je vel. Een gezonde leefstijl draagt bij aan een goede ontwikkeling en betere schoolprestaties.

Op het Frits Philips ben je in een omgeving waar gezond eten en drinken gemakkelijk is. We respecteren jouw keuzevrijheid daarom kiezen we voor een positieve aanpak. We presenteren het aanbod zo dat het voor jou gemakkelijker wordt om een gezonde keuze te maken. Zo kun je bijvoorbeeld je drinkfles met vers gekoeld water vullen bij binnenkomst.

FP lunch HEY 6516

Kies je ervoor om een lunch te kopen op het Frits, dan kan dat in onze kantine. Deze heeft een uitstraling en een assortiment dat overeenkomt met de richtlijnen van het voedingscentrum. Van dit aanbod is 87 procent een verantwoorde keuze. Je kunt zelfs groenten en fruit kopen op het Frits! Dit voedingsaanbod is in 2023-2024 gewaardeerd met de Gouden Kantineschaal van het voedingscentrum en ook in schooljaar 2024-2025 mogen we pronken met deze erkenning. Hier zijn we dan ook zeker trots op.

Zo’n gezonde schoolkantine krijg je echter niet vanzelf, hier moeten we best wel wat voor doen. Zo voeren we bijvoorbeeld jaarlijks kwaliteitsproeven uit om te controleren of we nog voldoen aan de eisen die gesteld zijn aan de gezonde school. 

Ambitie hebben betekent ook: blijven ontwikkelen. Voor jou als leerling en voor onze medewerkers hebben we een watertappunt binnen én buiten gerealiseerd. De gezonde schoolkantine is een feit. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van het buitenterrein zodat het nóg leuker wordt in de gezonde buitenlucht buiten te zijn en te basketballen, voetballen of je spieren te trainen op het calisthenics court. Door onder andere deze gezonde sportkeuzes aan te bieden, gaat het Frits Philips nu voor het volgende certificaat: Bewegen en Sport. 

Leer je of werk je op het Frits? Dan ben je op een school met een gezonde ambitie. Zowel binnen als buiten de lessen bieden we gezonde keuzes, maar jij bepaalt. Kies jij ook voor gezond?

Meer weten 

Wil je meer weten over voeding of het initiatief Gezonde School?

Coördinator Gezonde School

Heb je een vraag over de gezonde school op het Frits Philips?  Heb jij als leerling een vraag over voedingsgewoonten of gewicht? Neem dan contact op met onze coördinator Gezonde School Sven Ermens.

ERM
Docent LO en coördinator Gezonde School
Sven Ermens