Tech5
Onze school

Techniek en Robotica

Als school in het hart van de technologieregio Brainport besteden we extra veel aandacht aan techniek. Zo kun je het vak Techniek volgen en kunnen programmeer- en Roboticaliefhebbers zich hierin ontwikkelen en deelnemen aan verschillende internationale competities.

Tech5

Techniek

Op het Frits worden in klas 1 en 2 technieklessen gegeven. Bij het vak techniek wordt gewerkt aan heel veel vaardigheden die je in de rest van je leven heel goed zal kunnen gebruiken.

Denk bijvoorbeeld aan solderen, zagen, boren, en andere technische vaardigheden. Maar ook onderzoeken, ontwerpen, plannen en samenwerken zijn hele belangrijke vaardigheden die je iedere les gaat gebruiken. 

Deze technieklessen zijn anders dan andere lessen en bieden je een mogelijkheid om eens op een andere manier te leren omgaan met je technisch inzicht en creativiteit. 

Hierbij maken we gebruik van heel veel verschillende materialen en gereedschappen en kun je werken met goede en veilige machines.

Bij techniek kun je even lekker uit je hoofd en met je handen aan de slag. Ben je niet zo handig? Geen probleem! De techniekdocenten en technisch onderwijsassistenten helpen je jezelf te ontwikkelen en een product te maken waar je trots op bent! 

Techniek 2

Maak je eigen auto op zonne-energie!

Techniek 3

Maak je eigen mal voor chocolade!

Techniek 4

Giet je eigen chocolade en ontwerp je eigen doosje!


Robotica

Ben jij helemaal weg van programeren of wil je er meer over weten? Dan kun je je op het Frits aanmelden voor de Robotica club. Onder begeleiding van een docent ga je met een groep andere leerlingen met de zelfde interesses elke week aan de slag. Zo leer je meer over onderwerpen die jij leuk vindt én van elkaar!

Wat is Robotica? 

Robotica gaat om de theoretische en praktische uitvoering van arbeidsprocessen door robots, met behulp van regeltechniek en sensoren. Robotica speelt een toenemende rol in automatisering van massaproductie van vaak veranderende series, bijvoorbeeld van automodellen. Een robot is een ietwat mensachtige machine die taken kan overnemen, waarvan men vroeger dacht dat die alleen door mensen konden worden verricht.

Tech3 crop

FIRST Lego League

De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Het Robotica team van het Frits heeft al meerdere keren meegedaan aan deze wedstrijd en is zelfs al meer dan eens in de prijzen gevallen!

FLL

FIRST Tech Challenge

De FIRST Tech Challenge is een van de drie robotcompetities van FIRST. In de FIRST Tech Challenge moeten teams een robot ontwerpen, bouwen en programmeren die zowel bestuurd moet worden, maar ook autonoom moet kunnen bewegen. Ook hier doet het Robotica team van het Frits aan mee!

Op 25 november 2023  strijden de robots tegen elkaar in de battle Freight Frenzy. De League Meet vindt dat jaar plaats bij ons op school.

Meer informatie

Meer informatie over de Tech Challenge, Freight Frenzy en de aanmelding hiervoor vind je in onderstaande links.

Vragen?

Stuur een mail naar info@fritsphilips.eu