Drummen
Groep 7/8

De brugklas op het Frits

Op het Frits begin je, zoals op elke middelbare school in de brugklas. Heb je minimaal een mavo-advies (vmbo-t), dan ben je van harte welkom op het Frits! Er zijn 6 verschillende brugklassen op het Frits: mavo-, mavo/havo-, havo-, havo/vwo-, vwo- of de gymnasiumbrugklas. Het advies van je basisschool bepaalt in welke klas je komt. 

Doorstromen kan altijd 

Op basis van jouw advies, plaatsen we je in een mavo-, mavo/havo-, havo-, havo/vwo-, vwo- of gymnasiumbrugklas. Past een ander niveau beter bij je aan het eind van de brugklas? Dan kun je vanuit verschillende niveaus doorstromen naar een ander onderwijsniveau. Dit gebeurt altijd in overleg met jou, je ouder(s)/verzorger(s), je mentor en je docenten. We vinden het belangrijk dat jij op het niveau zit waar jij het gelukkigst wordt! 

Dakpanklas? 

Het is fijn dat je snel op het juiste niveau zit. Maar het is niet altijd meteen duidelijk welk niveau dat is. Daarom zijn er op het Frits dakpanklassen: mavo/havo en havo/vwo. In deze klassen krijg je les op het hoogste niveau, maar krijg je cijfers op beide niveaus. Zo ontdek je wat het beste bij je past en overleggen we aan het eind van het schooljaar welke kant je het beste op kunt gaan. 

FP portretten HEY 6105

Ik keek erg op tegen de overstap, maar al na een week voelde ik me echt thuis op het Frits.

Mila | 2 VWO

Wat heb je eigenlijk aan een diploma?

Mavo

Op de mavo word je opgeleid om door te stromen naar het mbo. Na het mbo kun je kiezen voor heel veel uitvoerende beroepen. Kijk maar eens om je heen op straat en op plekken waar je dagelijks komt. Vaak zijn de mensen die je als eerst aan het werk ziet MBO-opgeleide mensen. Deze mensen zorgen voor de praktische kant van onze samenleving. Ze zijn super belangrijk, want zíj zorgen ervoor dat alles om ons heen praktisch in orde is. Denk bijvoorbeeld aan de bouw, de zorg, de techniek, de recreatiesector en creatieve beroepen. 

Havo

Op de havo word je opgeleid om door te stromen naar het hbo. Na het hbo kun je kiezen uit leidinggevende functies bij bedrijven of bijvoorbeeld de overheid. Maar je kunt nog veel meer kanten op! Als je hbo bent opgeleid heb je vaak de verantwoordelijkheid over verschillende grote taken en/of een groep mensen.

Atheneum en gymnasium (vwo) 

Op het atheneum en gymnasium word je opgeleid om door te stromen naar de universiteit. Met een universitaire opleiding ga je meestal wetenschappelijk werk of onderzoekswerk doen. Op het gymnasium krijg je ook klassieke talen, zoals Latijn en Grieks. 

Zit je dan voor altijd vast aan je niveau? 

Nee, gelukkig niet! Als je ambitieus bent en graag verder wilt leren na je diploma dan kun je op het Frits doorstromen naar andere niveaus. Heb je bijvoorbeeld de mavo afgerond en wil je nog havo doen en wie weet daarna nog het vwo? Dat kan. Lees er alles over in in onze schoolgids op pagina 9.

Bekijk de schoolgids

Wil je komen sfeerproeven? 

We nodigen je van harte uit om langs te komen om kennis te maken. We organiseren daarvoor open dagen, informatieavonden en proeflessen. Benieuwd naar de mogelijkheden en data?

Ontdek de mogelijkheden en data

Meer informatie

Wil je meer weten over onze school? Download dan ook onze informatiebrochure of neem contact op met een brugklascoördinator.

Coördinatoren werving & instroom groep 8

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze coördinatoren.

441
Coördinator instroom groep 8
Lucien Concincion
35136
Coördinator instroom groep 8
Marly de Laat
DIN2324
Leerlingcoördinator brugklas
Inge van Dinteren
36845 1
Coördinator instroom groep 8
Tamara van Thiel