Binnentrap
Onze school

Havo

De havo (hoger algemeen voortgezet onderwijs) is een vijfjarige opleiding en bereidt je voor op het hoger beroepsonderwijs (hbo). Of je kunt ermee naar het vwo. Na het hbo kun je kiezen uit leidinggevende functies bij bedrijven of de overheid.

In de klas 7

Inhoudelijke typering havo

Op de havo word je opgeleid om door te stromen naar het hbo. Na het hbo kun je kiezen uit leidinggevende functies bij bedrijven of bijvoorbeeld de overheid. Maar je kunt nog veel meer kanten op! Als je hbo bent opgeleid heb je vaak de verantwoordelijkheid over verschillende grote taken en/of een groep mensen. 

Onderbouw

De eerste drie leerjaren vormen de onderbouw van de havo-opleiding. In de onderbouw heb je een breed vakkenaanbod en wordt je goed voorbereid op de keuzemogelijkheden en eisen in de bovenbouw. Actief zelfstandig leren en goed plannen zijn daarbij erg belangrijk.

Dakpanklas

Als je start op het Frits en je niveau is nog niet helemaal duidelijk, dan kun je in een mavo/havo- of een havo/vwo-brugklas starten. In deze ‘dakpan’-klas krijg je les op het hoogste niveau, maar krijg je cijfers op beide niveaus. Zo ontdek je wat het beste bij je past.

Bovenbouw

In het derde leerjaar maak je een profielkeuze. Er zijn vier verschillende profielen, maar ook combinaties zijn mogelijk. Een vervolgopleiding vraagt soms een bepaald vak of profiel. Belangrijk om daar bij de profielkeuze rekening mee te houden.

Meer informatie over de profielkeuze vind je hier:

Instromen hogere leerjaren

Instromen van een andere school naar een hoger leerjaar op de havo van het Frits Philips is mogelijk, maar het aantal plekken dat jaarlijks beschikbaar is voor instromers is beperkt. Daarom adviseren we je op meerdere scholen aan te melden.

Klik op onderstaande button voor meer informatie over het huidige en aankomende schooljaar:

Doorstromen naar vwo

Het is mogelijk om na je havo-eindexamen door te stromen naar de vijfde klas van het vwo. 

Examen

Om je havo-diploma te halen moet je zowel een schoolexamen als een centraal examen afleggen. Op de pagina Toetsen en Examens ontdek je precies hoe dit werkt.

Afdelingsleiding

Afdelingsleider havo
Hans Pastoor psh@fritsphilips.eu
Leerlingcoördinatoren havo
Inge van Dinteren | brugklascoördinator din@fritsphilips.eu
Lara Gommans | havo 2 en 3 gom@fritsphilips.eu
Dominique Hoekstra | havo 4 en 5 hdq@fritsphilips.eu

Afdelingsleiding

990082698
Afdelingsleider havo
Hans Pastoor

Leerlingcoördinatoren havo 

955
Leerlingcoördinator havo 2 en 3
Lara Gommans
990082598
Leerlingcoördinator havo 4 en 5
Dominique Hoekstra
DIN2324
Leerlingcoördinator brugklas
Inge van Dinteren