In de klas
Onze school

Kunst en cultuur

Als kunst en cultuur jouw ding is, dan zit je goed op het Frits. Zo kun je bijvoorbeeld muziek-, teken- en technieklessen volgen en ben je welkom bij onze schooltheatergroep, de Scènefabriek. Door cultuuronderwijs ontwikkel je je creatieve talenten en leer je de waarde van kunst te begrijpen. 

Kunstvakken als eindexamenvak

Wil je je creativiteit je gehele schoolcarrière blijven ontwikkelen? Dan kun je op het Frits op alle niveaus eindexamen doen in de vakken kunst beeldend, kunst muziek en kunst drama. Je leert dan niet alleen de basis maar verdiept je in nóg meer takken van deze vakgebieden!

Keyboard

Culturele en kunstzinnige vorming (CKV)

Voor het vak Culturele en kunstzinnige vorming (CKV) staan een aantal culturele activiteiten op het programma voor de leerlingen van havo en vwo 4. Er komen gastsprekers in diverse kunstdisciplines en de leerlingen bezoeken een (avond)voorstelling naar keuze in het Parktheater of op Strijp-S. Leerlingen mavo 3 volgen een kunstvak (muziek, beeldend of drama) naar keuze, met daaraan gekoppeld excursies en culturele activiteiten.

CJP cultuurkaart

Onze leerlingen krijgen een CJP cultuurkaart. Met deze (digitale) kaart krijgen ze korting bij allerlei culturele instellingen en in sommige winkels. Het budget dat hierbij hoort wordt door school ingezet voor gezamenlijke culturele activiteiten, bv. bezoeken van exposities, kunst- en cultuur workshops en voorstellingen.

Meer weten?

Voor meer informatie over Culturele en kunstzinnige vorming kun je mailen naar onze cultuurcoördinatoren.

ESN
Cultuur coördinator / Sectieleider ckv
Sanne van den Elsen
125
Cultuur coördinator
Yvonne Janssen

Fritsdag

Samen maken we onze school! We vinden het daarom belangrijk dat onze leerlingen buiten de lessen op school met- en van elkaar kunnen leren. Elk jaar organiseren we daarom de Fritsdag! Het programma bestaat uit sportieve en culturele activiteiten die de leerlingen zelf mogen kiezen. De hele dag leren zij van- en met leerlingen uit andere leerjaren en van andere afdelingen.

Fritsdag6

Een lesje padellen!

Fritsdag3

Een workshop potten bakken!

Fritsdag1

Een workshop 'iets terug doen voor de samenleving'

Fritsdag2

Een workshop grime!

Fritsdag4

Padellen!

Fritsdag5

Een gave mountainbike route!


Cultuurdag

Op deze dag is creatief werk van de CKV-leerlingen en de examenleerlingen van het vak Kunst-Beeldend te bewonderen. Voor de leerlingen is dit een spannende dag, omdat zij beoordeeld worden door diverse docenten en hun cijfer meetelt voor het schoolexamen of de jaarovergang.

De datum van de cultuurdag vind je in de jaaragenda.


Schoolconcert

Tijdens deze avond laten examenleerlingen van het vak Kunst-Muziek hun muzikale en presentatie kwaliteiten zien. Het concert is uitsluitend voor genodigden en vindt plaats in Popei (Strijp-S).

Schoolconcert1

De datum van het schoolconcert vind je in de jaaragenda.


Lunchpauzeconcerten

Gedurende het schooljaar wordt er tijdens de grote pauze een aantal keer een concert gegeven. In het atrium kunnen de leerlingen en medewerkers genieten van muzikale optredens van leerlingen.

FP aula HEY 6159

De data van de lunchpauzeconcerten vind je in de jaaragenda.

Meer informatie

Heb je vragen over het schoolconcert of de lunchpauzeconcerten? Neem dan contact op met Stephanie Reuzer. 

SRZ
Docent muziek
Stephanie Reuzer

Frits Festival

Op het Frits Festival tonen leerlingen én collega’s hun talenten. Dat kan van alles zijn; zang, dans, een circusact, expositie of een goed vertelde mop. Daarnaast is er werk te bewonderen dat leerlingen bij de kunstvakken gemaakt hebben en kun je wat lekkers eten en drinken. Een écht festival dus! Ook ouders en andere geïnteresseerden zijn welkom om te komen kijken.  

DSC7835 2

DSC7904 2

DSC8293 2

DSC8359 2

DSC8481 2

DSC8482 2

DSC8541 2

DSC8588 2

DSC8861 2

Mee doen?

Heb jij een talent dat je graag wilt laten zien op het Frits Festival podium? Leuk! Elk jaar vinden er auditierondes plaats. Wil je meer informatie over waar en wanneer de auditierondes zijn? Vraag het aan je kunstdocenten. 

De datum van het Frits Festival vind je in de jaaragenda.


Scènefabriek 

De Scènefabriek is de schooltheatergroep van het Frits. Al jaren maakt de groep theatervoorstellingen voor publiek op een locatie buiten de school.

Er zijn geen audities, iedereen kan en mag meedoen, op alle niveaus van de brugklas tot en met klas 6. Elke week wordt er samen gerepeteerd. De regie en productie is in handen van leerlingen met Kunst-Drama als eindexamenvak.

P1030556

Hoe werkt het?

  • Voor alle leerlingen van de brugklas tot met leerjaar 6;
  • Voor alle niveaus: mavo, havo en vwo;
  • Iedereen mag mee doen; we houden geen audities en zorgen dat iedereen mee kan spelen;
  • Leerlingen die kunst-drama als eindexamenvak gekozen hebben, spelen mee en helpen mee met de regie en productie;
  • We spelen onze voorstelling van 13 t/m 15 maart 2024 op een locatie buiten school voor publiek;
  • Meedoen aan deze keuzemodule telt mee voor 3 periodes. Als leerlingen daarnaast op een andere dag een andere keuzemodule willen doen kan dat natuurlijk, maar dat hoeft niet.
  • Leerlingen die kunst-drama als examenvak volgen in 4 mavo/havo/vwo en 5 en 6 havo/vwo doen sowieso mee, dus hoeven niet in te schrijven bij de keuzemodule voor de Scènefabriek.
  • We repeteren elke vrijdagmiddag na het 8ste lesuur in de dramalokalen. De eerste repetitie start op vrijdag 8 september, om 15:10 uur.

Interesse of vragen?

De data van de jaarlijkse theatervoorstelling vind je in de jaaragenda. Voor vragen kun je terecht bij de drama docenten. 

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Dennis Bot of Yvonne Janssen voor meer informatie over schooltheatergroep De Scènefabriek.

990082548
Coördinator en regisseur Scènefabriek
Dennis Bot
125
Coördinatoren en regisseur Scènefabriek
Yvonne Janssen