FP Beeldend HEY 6986
Onze school

Mavo

De mavo is een theoretische stroom van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo-t). In de vierjarige mavo-opleiding word je opgeleid voor het mbo. Na het mbo kun je kiezen voor heel veel uitvoerende beroepen of doorstromen naar het hbo.

Kluisjes4

Praktijkgericht leren

Een mavo-leerling leert vaak het beste door te doen. Het is voor een mavo leerlingen belangrijk het nut te begrijpen van wat ze leren, zodat ze dit nog beter in de praktijk kunnen brengen. Daarnaast betekent praktijkgericht leren niet altijd 'met je handen werken'. Het houdt ook in dat de stof visueel wordt gemaakt, dat er in stappen wordt gewerkt en dat er duidelijkheid en structuur in de lessen aanwezig is. Daar houden we natuurlijk rekening mee.

Je werkt op de mavo met leergebieden. Daarin zijn verschillende vakken samengevoegd, waardoor het veel duidelijker wordt wat die met elkaar te maken hebben. Zo krijg je op de mavo bijvoorbeeld het vak NASK (natuur- scheikunde).

Onderbouw

De eerste twee leerjaren vormen de onderbouw van de mavo-opleiding. In de onderbouw heb je een breed vakkenaanbod en wordt je goed voorbereid op de keuzemogelijkheden en eisen in de bovenbouw. Actief en zelfstandig leren en goed plannen zijn daarbij erg belangrijk.

Dakpanklas

Als je start op het Frits en je niveau is nog niet helemaal duidelijk, dan kun je in een mavo/havo-brugklas terechtkomen. In deze ‘dakpan’-klas krijg je les op het hoogste niveau, maar krijg je cijfers op beide niveaus. Zo ontdek je wat het beste bij je past.

Bovenbouw

Aan het einde van het tweede leerjaar maak je een vakkenkeuze voor het derde leerjaar. Uitgangspunt bij de vakkenkeuze is dat je zoveel mogelijk profielen kunt kiezen op het mbo. Aan het eind van het derde leerjaar kies je examenvakken in overeenstemming met je profiel.

Meer informatie over de vakken- en profielkeuze voor het derde en vierde leerjaar vind je hier:

Instromen hogere leerjaren

Instromen van een andere school naar een hoger leerjaar op de mavo van het Frits Philips is mogelijk, maar het aantal plekken dat jaarlijks beschikbaar is voor instromers is beperkt. Daarom adviseren we je op meerdere scholen aan te melden.

Klik op onderstaande button voor meer informatie over het huidige en aankomende schooljaar:

Doorstromen naar havo

Het is mogelijk om na je mavo-eindexamen door te stromen naar de vierde klas van de havo. Maar je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Meer informatie hierover vind je hieronder of bekijk pagina 9 van de schoolgids.

Examen

Om je mavo-diploma te halen moet je zowel een schoolexamen als een centraal examen afleggen. Op de pagina Toetsen en Examens ontdek je precies hoe dit werkt.

Afdelingsleiding

HMA
Afdelingsleider mavo
Robin Hurkmans

Leerlingcoördinatoren mavo 

DYK
Leerlingcoördinator mavo
Erik van Dijk
LOT2324
Leerlingcoördinator mavo
Tommy van Loosdregt
DIN2324
Leerlingcoördinator brugklas
Inge van Dinteren