Gelukkige meertalige kinderen guten tag bonjour hola het is groet in het duits frans spaans 644677 178
Onze school

Taaldagen

Op de Dag van de Duitse, de Franse en Spaanse taal dompelen we ons onder in de taal, cultuur en gewoonten van onze ooster- en zuiderburen. 

Kennismaken met de talen

Wist je dat je op het Frits Philips in de brugklas een kennismaking volgt voor alle drie deze talen? Aan het eind van je eerste jaar maak je de keuze met welke twee talen je verder wilt in de hogere leerjaren. In klas 2 organiseren we (op kosten van de school) een ééndaagse excursie naar Brussel (Frans) en Aken (Duits) en een Spaanse activiteitenmiddag met onder andere dans, film en tapas. Je kiest dan één van deze drie activiteiten. Op het Frits komen de talen tot leven!

Dag van de Duitse taal

Op de Dag van de Duitse Taal zetten we de Duitse taal in het zonnetje. In de lessen Duits van die dag spelen we een Duitse quiz en de catering verkoopt een paar typisch Duitse snacks. Bovendien organiseert de sectie Duits de hele dag door verschillende activiteiten, waar iedereen aan mee kan doen. Zo is er een speurtocht door school en kun je in de pauzes een "Duitse" foto laten maken.

Duitsedag

We vragen iedereen om in de kleuren van de Duitse vlag (zwart, rood, goud - GOUD, dus niet geel ;-) naar school te komen. Lederhosen of dirndl mag natuurlijk ook. 

Ook is er een fotowedstrijd. Stuur je leukste (vakantie)foto uit een van de D-A-CH-landen naar mevrouw Strous. Voor degene met de beste, leukste of creatiefste foto of outfit ligt er een prijs klaar.

Kijk voor de datum van de dag van de Duitse taal in de jaaragenda.

Vragen?

Voor meer informatie over de Dag van de Duitse Taal kun je mailen naar mevrouw Strous.

109
Docent Duits
Mevr. Strous

Dag van de Spaanse taal 

Elk jaar is er een dag van de Spaanse taal op het Frits. Op die dag worden er leuke dingen georganiseerd binnen en buiten de lessen met een Spaans thema. Zo is de school versierd, worden er leuke quizzen in de les gedaan en worden er natuurlijk Spaanse hits gedraaid in de pauzes. Kortom 'Fiesta!'.

Spaanse dag

Kijk voor de datum van de dag van de Spaanse taal in de jaaragenda.

Vragen?

Voor meer informatie over de dag van de Spaanse taal kun je mailen naar mevrouw de Laat.

35136
Docent Spaans
Marly de Laat

Dag van de Franse taal 

Wat is dat toch met die Franse taal? Dat je ne sais quoi als je een chanson hoort, dan voel je een émotion van joie de vivre. Of, als je een slecht humeur hebt, voel je je plotseling content en waan je je in een vakantie ambiance. Dit gevoel, waar de jus de bonheur door je lijf stroomt en waarin je verlangt naar la douce France, brengen we naar het Frits Philips. 

Fransedag 2

Talloze activités zullen plaatsvinden. Zo zal er bijvoorbeeld een greenscreen zijn zodat je ‘à la française’ op de foto kunt gaan, is er Just Dance, een kahootquiz, musique française en zullen er croissants te koop zijn in de cantine. Het zal die dag een grand spectacle worden.

Kijk voor de datum van de dag van de Franse taal in de jaaragenda. 

Vragen?

Voor meer informatie over de Dag van de Franse taal kun je mailen naar meneer Hurkmans.

990082632
Docent Frans
Robin Hurkmans

Talendag tweedeklassers

In het kader van internationalisering en wereldburgerschap organiseren de talensecties Duits, Frans en Spaans elk jaar een activiteitendag voor alle tweedeklassers. Je kunt kiezen uit drie verschillende activiteiten: een bezoek aan Aken, Brussel, of deelname aan een Spaans getinte excursie in eigen land.

Atomium

Een excursie naar Brussel

Aken

Een excursie naar Aken

Bachata

Een excursie met Spaans tintje in en rond de school

Ontdek de activiteiten van de Talendag voor leerjaar 2