Regenboogvlag
Onze school

Vwo - gymnasium

Het vwo-gymnasium is een zesjarige opleiding en bereid je voor op de universiteit/wetenschappelijk onderwijs (wo). Met een universitaire opleiding ga je meestal wetenschappelijk of onderzoekswerk doen. Op het Gymnasium krijg je ook klassieke talen, zoals Latijn en Grieks.

Buitern5

Proefles gymnasium - vrijdag 9 februari 2024, 14:00-15:00

Wil je alvast kennismaken met het gymnasium waarbij je een les Latijn kunt bijwonen? Schrijf je dan voor 7 februari in voor deze proefles.

Let op! De inschrijflink is op dinsdag 23 januari aangepast omdat bleek dat verzenden van het formulier niet mogelijk was. Heeft u voor 23 januari ingeschreven dan vragen wij u dit opnieuw te doen. Onze excuses voor het ongemak.

Gymnasium

Het gymnasium is echt iets voor jou als je een vwo-leerling bent die leergierig is, een brede interesse hebt en goed zelfstandig kan plannen en organiseren. Natuurlijk heb je ook belangstelling voor de Griekse en Romeinse cultuur, geschiedenis en verhalen. In vwo 6 kun je uiteindelijk eindexamen doen in Grieks en Latijn of in één van beide talen.

Onderbouw

De eerste drie leerjaren vormen de onderbouw van de vwo-opleiding. In de onderbouw heb je een breed vakkenaanbod en word je goed voorbereid op de keuzemogelijkheden en eisen in de bovenbouw. Actief zelfstandig leren en goed plannen zijn daarbij erg belangrijk.

Dakpanklas

Als je start op het Frits en je niveau is nog niet helemaal duidelijk, dan kun je in een havo/vwo-brugklas starten. In deze ‘dakpan’-klas krijg je les op het hoogste niveau, maar krijg je cijfers op beide niveaus. Zo ontdek je wat het beste bij je past.

Bovenbouw

In het derde leerjaar maak je een profielkeuze. Er zijn vier verschillende profielen, maar ook combinaties zijn mogelijk. Een vervolgopleiding vraagt soms een bepaald vak of profiel. Belangrijk om daar bij de profielkeuze rekening mee te houden.

Meer informatie over de profielkeuze vind je hier:

Instromen hogere leerjaren

Instromen van een andere school naar een hoger leerjaar op het vwo van het Frits Philips is mogelijk, maar het aantal plekken dat jaarlijks beschikbaar is voor instromers is beperkt. Daarom adviseren we je op meerdere scholen aan te melden.

Klik op onderstaande button voor meer informatie over het huidige en aankomende schooljaar:

Examen

Om je vwo-diploma te halen moet je zowel een schoolexamen als een centraal examen afleggen. Op de pagina Toetsen en Examens ontdek je precies hoe dit werkt.

Afdelingsleiding vwo

29829
Afdelingsleider vwo
Kerina Heesakkers

Leerlingcoördinatoren vwo 

JMO
Leerlingcoördinator vwo 2 en 3
Jeroen Moonen
Rondjeskopie
Leerlingcoördinator vwo 4, 5 en 6
Darlyse Comenencia
DIN2324
Leerlingcoördinator brugklas
Inge van Dinteren