Robotica


Ook dit schooljaar kunnen leerlingen meedoen met onze Frits Junior Robotics Team. We zoeken slimme Robotbouwers (jongens/meisjes), die met Lego Mindstorms Robots aan de slag willen. 
In schooljaar 2018/2019 hadden we het Erasmus project, vanuit dat project deden we mee aan buitenlandse wedstrijden.

Robotica: FTC Meet League 1 & 2, en FLL Regiofinale
Zaterdag 9 november FTC Meet League 1 op het Sondervick te Veldhoven 
Zaterdag 23 november FTC Meet League 2 op Summacollege te Eindhoven 
Zaterdag 7 december FLL Regiofinale Eindhoven bij Dynamo te Eindhoven 
FIRST staat voor For Inspiration and Recognition of Science en Technology, dit is een grote Amerikaanse organisatie die jongeren motiveert voor de techniek. FIRST organiseert elk jaar 4 verschillende competities, FLL junior, FLL, FTC en FRC. Deze wedstrijden zijn voor kleuters tot en met studenten.  
Op Frits Philips lyceum-mavo doen we mee het Frits Philips Robotics team FLL en FTC. 
Dit jaar is mevr. Linders een samenwerkingsverband met Max Bogers (docent Fontys Mechatronica ) en zijn FRC team Force Fusion begonnen. Dit team heeft afgelopen jaar twee design awards gewonnen in Amerika. FRC Team Rembrandts, het andere team van Max Bogers, is vorig jaar op 27 april in Detroit Amerika als eerste Europese team Wereldkampioen Robot bouwen geworden. 
Vanaf 7 oktober 2019 volgen vier FRC leerlingen: Stijn van den Dungen, Clarence Felten, Stan Tops en Kacper Kaspryzchi iedere maandagavond 17.30 t/m 21.30 op het Fontys Mechatronica, Rondom 1 (TU/e-terrein), Eindhoven. Bij dit blok volgen ze in het eerste gedeelte van de avond de workshops Electro, Block drawing, Labview programmeren en 3D printing. In het tweede gedeelte werken ze samen met de leden van het FRC team in de groepen: External Relations, Internal Events, Public relations en Regional. In het FRC team gebeurt alles in het Engels.  
Mevr. Linders begeleidt deze leerlingen. 
 
Op zaterdag 9 en 23 november heeft het Frits Philips Robotics FTC-team twee Meet Leagues, dat zijn kwalificatiedagen om deel te mogen nemen voor de FTC Championship 2020 op het Newmancollege te Breda.  
 
Op zaterdag 7 december neemt het Frits Philips Robotics FLL Team deel aan de Regionale Eindhoven.  
 
Tijdens de Meet Leagues van de FTC en de Regiofinale Eindhoven FLL zijn jullie van harte welkom om onze teams te komen aanmoedigen! We wensen het FTC - en FLL Frits Philips Robotics team een leerzame tijd, heel veel plezier en veel succes met de voorbereidingen! 
 
 
 

Magister
leerlingen/
ouders

Magister
medewerkers

Youtube

Facebook

Office 365

Instagram

Simulise
portfolio-
programma