Atomium
Onze school

Activiteitendag tweedeklassers

In het kader van internationalisering en wereldburgerschap organiseren de talensecties Duits, Frans en Spaans jaarlijks een activiteitendag voor alle tweedeklassers. Je kunt kiezen uit drie verschillende activiteiten: een bezoek aan Aken, Brussel, of deelname aan een Spaans getinte excursie in eigen land.

Hieronder informeren we jullie over de invulling van deze dag.

Aken

De sectie Duits organiseert een excursie naar de stad Aken (Aachen). 

Aken

We vertrekken om 8.30 uur vanuit school, en zijn uiterlijk 19.00 uur weer in Eindhoven. De busreis naar Aken duurt ongeveer anderhalf uur. We stappen in het stadscentrum uit de bus, waarna de leerlingen een Verrückte-44-puzzeltocht gaan lopen. Bij 4 tussenstops hebben de leerlingen een aantal gesprekjes in het Duits met docenten en leerlingen van de examenklassen Duits van onze school. Daarna is er nog even vrije tijd om wat te shoppen en te eten (Aachener Printen proeven, een Brezel of een typisch Duitse worst). Rond 19.00 uur zijn we weer op school. Let op! Een ID-kaart is verplicht bij reizen over de grens. 

Brussel

De sectie Frans organiseert een excursie naar de stad Brussel (Bruxelles) in Franstalig België. 

Atomium

We vertrekken om 8.30 uur vanuit school. De busreis naar Brussel duurt ruim twee uur. Bij aankomst in Brussel stoppen we eerst bij hét symbool van de stad: het Atomium. Na dit fotomoment brengt de bus ons naar het stadscentrum alwaar de leerlingen een fototocht gaan lopen langs verschillende curiosités. In de middag gaan de leerlingen aan de slag met een aantal communicatieve opdrachten in het Frans en krijgen ze nog even vrije tijd. Bijvoorbeeld om een typisch Brusselse gauffre te eten of Belgische chocolat voor de ouders te kopen. Aan het eind van de middag rijden we terug naar school, terugkomst uiterlijk 19.00 uur in Eindhoven. Let op! Een ID-kaart is verplicht bij reizen over de grens.

Spaanse excursie in de omgeving

De sectie Spaans organiseert een excursie met Spaans getinte activiteiten aan in de omgeving van de school. 

Bachata

Het programma zal om 12.00 uur op school beginnen met een dansworkshop Bachata. Vervolgens zullen we richting het centrum fietsen om een Spaanstalige film te gaan bekijken bij NATLAB. We sluiten de middag af bij restaurant La Cubanita met – hoe kan het ook anders – heerlijke tapas! Het programma eindigt omstreeks 18.30 uur. De leerlingen die kiezen voor deze activiteit hebben in de ochtend geen les.

Inschrijving

Alle leerlingen van klas 2 nemen verplicht deel aan één van bovenstaande activiteiten. De excursies naar Aken en Brussel bieden plaats aan 120 leerlingen per bestemming en 60 leerlingen kunnen deelnemen aan de Spaanse activiteitendag. 

Je zou bij je keuze rekening kunnen houden met de talen die je meeneemt naar klas 3, maar er zal op volgorde van inschrijving worden bepaald wie waar heen kan (dus vol is vol). Inschrijving verloopt via je leerlingaccount in Magister (alleen op de computer). Leerlingen die zelf geen keuze maken, worden ingedeeld.

Kosten

De kosten voor de Activiteitendag tweedeklassers zullen voor alle leerlingen betaald worden door de school. Met deze activiteit bieden we al onze tweedeklassers een ervaring op het gebied van internationalisering en hopen we hen te motiveren voor deelname aan onze internationale projecten, uitwisselingen en excursies in klas 3 en hoger. 

Schrijf je in