De Brugklas op het Frits Philips


Het Frits Philips is een school met een gymnasium-, een atheneum-, een havo- en een mavo-afdeling. Wij bieden toekomstgericht onderwijs met een focus op talentontwikkeling voor alle leerlingen waarbij de school omstandigheden creëert om leerlingen hun talenten en interesses te laten ontdekken en gericht te ontwikkelen. Meer informatie over de brugklas vindt u in de brugklasfolder. Een nieuwe brugklasfolder volgt rondom de herfstvakantie.

Uitgangspunten
Wij geloven dat elke leerling unieke talenten bezit.
Wij creëren een prettige sfeer in de school.
Wij bieden een veilige en inspirerende leeromgeving.

Talentrichtingen
Het Frits Philips is dé plek waar je als leerling je talenten kunt ontdekken en ontwikkelen. Technisch aangelegd of creatief en ondernemend? Gedreven op het sportveld of hongerig naar kennis? Onze school geeft de juiste bagage mee binnen de vier talentrichtingen: (exacte) wetenschap, ondernemerschap, cultuur en sport. 

In de brugklas maak je kennis met alle vier de richtingen, zodat je aan het einde van het schooljaar een goede keuze voor één van de talentrichtingen kunt maken. Het tweede ga je je talenten verder ontwikkelen.

Vakken
Naast de talentrichtingen krijg je natuurlijk les in veel verschillende vakken: Nederlands, Frans, Engels, Spaans, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde, tekenen, muziek, drama, lichamelijke opvoeding, levensbeschouwing, natuur en techniek en mentorles.

Gymnasiumbrugklas
Heb je een vwo-advies, een goede studiehouding en een brede belangstelling? Ben je nieuwsgierig en kun je goed zelfstandig werken en samenwerken? Dan is onze gymnasiumbrugklas misschien iets voor jou.
Leerlingen op het gymnasium volgen de lessen volgens het reguliere lesrooster, net als alle andere leerlingen.

Een dag uit het leven van een brugklasser
In het filmpje hierna kun je zien hoe een dag uit het leven van een brugklasser eruit kan zien.
 
De langere versie kun je hier bekijken

Magister
leerlingen/
ouders

Magister
medewerkers

Youtube

Office 365

Bijles systeem Frits Philips

Privacy

Zermelo