Daarom Frits!


Klik hier voor de nieuwe brugklasfolder 2019-2020.

Frits Philips lyceum-mavo is een school met een gymnasium-, een atheneum-, een havo- en een mavo-afdeling. Wij bieden toekomstgericht onderwijs met een focus op talentontwikkeling voor alle leerlingen waarbij de school omstandigheden creëert om leerlingen hun talenten en interesses te laten ontdekken en gericht ontwikkelen.

Uitgangspunten
Wij geloven dat elke leerling unieke talenten bezit
Wij staan voor een prettige sfeer in de school
Wij bieden een veilige en inspirerende leeromgeving

Talentrichtingen
Frits Philips lyceum-mavo is dé plek waar je als leerling je talenten kunt ontdekken en ontwikkelen. Technisch aangelegd of creatief en ondernemend? Happy op het sportveld of hongerig naar kennis? Onze school geeft de juiste bagage mee binnen de vier talentrichtingen: (exacte) wetenschap, ondernemerschap, cultuur en sport.
In de brugklas maak je kennis met alle vier de richtingen, zodat je aan het einde van het schooljaar een goede keuze voor één van de talentrichtingen kunt maken. Het tweede en derde jaar ga je je talenten verder ontwikkelen.

Vakken
Naast de talentrichtingen krijg je natuurlijk les in veel verschillende vakken: Nederlands, Frans, Engels, Spaans, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde, tekenen, muziek, drama, lichamelijke opvoeding, levensbeschouwing, natuur en techniek en mentorles.
 

Magister
leerlingen/
ouders

Magister
medewerkers

Youtube

Facebook

Office 365

Instagram

Simulise
portfolio-
programma