Vlaggen
Onze school

Internationalisering

De wereld is groter dan alleen Eindhoven. Daarom vinden we het belangrijk om je goed voor te bereiden op een wereld die steeds internationaler wordt. We zijn een Brainportschool en we nemen deel aan verschillende internationale projecten waar je de kans krijgt om samen te werken met leerlingen uit andere landen. Wereldburgerschap is een belangrijk thema binnen onze school dat terugkomt bij verschillende vakken en buitenschoolse activiteiten. Alle leerlingen maken in klas 1 en 2 kennis met internationalisering in de vorm van twee projecten (Taaldorp en Talendag). Daarnaast kunnen enthousiaste leerlingen zich vanaf klas 2 opgeven voor verschillende soorten internationale activiteiten: een project, reis, uitwisseling of mobiliteit. We gunnen zoveel mogelijk leerlingen een onvergetelijke internationale ervaring in hun middelbare schooltijd!

230920 EN V Funded by the EU NEG

Meer informatie

Neem voor vragen of meer informatie over internationalisering contact op met onze coördinatoren internationalisering. 

990082632
Coördinator Internationalisering
Robin Hurkmans

Erasmus Accreditatie

Als school hebben we recent een Erasmus Accreditatie gekregen en daar zijn we trots op! Met deze erkenning kunnen wij als school tot 2027 relatief eenvoudig subsidie aanvragen bij de Europese Unie om mobiliteiten naar het buitenland te organiseren voor onze leerlingen en medewerkers. Het gaat hierbij om uitwisselingen met partnerscholen in het buitenland die we volledig kunnen bekostigen vanuit die subsidie. Het is de bedoeling dat er de komende jaren steeds meer projecten georganiseerd gaan worden onder de noemer van Erasmus+. Voor het schooljaar 2023-2024 is er budget om 100 leerlingen en 20 docenten een dergelijke internationale ervaring te bezorgen. Helaas komen nog niet al onze reizen in aanmerking voor de Erasmus-subsidie, maar dit is wel het streven voor de toekomst. Het aanbod is nog volop in ontwikkeling.

230913 Erasmus Accredatie ondertitel Tekengebied 1 Tekengebied 1

Meer informatie

Voor meer informatie over het Erasmus+ project kun je mailen naar Robin Hurkmans

HMA
Coördinator Erasmus+ project
Robin Hurkmans

Model European Parliament (MEP) 2024

Meedoen aan het MEP is een hele ervaring. De leerlingen kruipen een hele week in de huid van een Europarlementariër. Een week lang zijn ze met niets anders bezig dan vergaderen, onderhandelen, speechen en debatteren. Behalve ’s avonds natuurlijk – dan is er een gezellig avondprogramma. 

Leerlingen van Nederlandse en Belgische scholen worden in 12 commissies verdeeld en buigen zich over een vraagstuk, bijvoorbeeld op het gebied van milieubeheer of economische zaken. Wij vertegenwoordigen, samen met onze partnerschool het Heerbeeck uit Best, een specifiek land uit de EU. Op maandag, dinsdag en woensdag wordt er vergaderd over het vraagstuk, op donderdag en vrijdag presenteren alle commissies aan elkaar hun oplossingen. 

Organisator: Karin Meulen

Mep

Meer weten?

Meer actuele informatie en achtergronden over deze geweldige projectweek vind je op de website van MEP Noord-Brabant.

Vragen?

Voor meer informatie over het MEP kun je mailen naar mevrouw Meulen.

MEU
Coördinator MEP
Karin Meulen

Versterkt talenonderwijs

In het vierde jaar van de havo en het vwo kun je kiezen om een versterkt talentraject te gaan volgen. Dit gaat op vrijwillige basis. Je kunt dit doen voor Engels (Cambridge), Duits (Goethe) en Spaans (Dele).

De certificaten die je met het versterkt taalonderwijs kunt behalen zijn internationaal erkend en leveren niet alleen een enorm voordeel op wanneer je aan een buitenlandse universiteit willen studeren, maar ook voor je verdere loopbaan.

Engels kun je op C1 en C2 niveau volgen, Duits op B2 of C1 niveau en Spaans op B1, B2 en C1 niveau.

Het programma van versterkt talenonderwijs wordt (met uitzondering van Engels) geïntegreerd in de lessen van vwo 4, 5 en 6 en havo 4 en 5.

Aan tafel 5

Brainportschool

Sinds 2015 werken we in een samenwerkingsverband met andere brainportscholen in de regio aan het gezamenlijke doel om talentvolle leerlingen uitdaging te bieden en te binden aan deze regio.

Logo Samenwerkende Brainport Scholen kopiëren

We werken zowel binnen als buiten het curriculum gericht en structureel aan de ontwikkeling van de 21st century skills en aan de verbinding met de omgeving. De school zoekt de samenwerking met bedrijven in de regio om zo bij jongeren een onderzoekende, ondernemende en omgevingsgerichte houding aan te leren. Leerlingen worden daardoor beter voorbereid op hun (internationale) vervolgstudie en de (internationale) arbeidsmarkt.

Wat merk je hiervan als leerling op het Frits?

  • Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van je 21st century skills binnen de Talentrichtingen Cultuur, Sport, Ondernemerschap en Wetenschap
  • Lesinhoud wordt regelmatig vanuit een internationale context behandeld
  • Je kunt het vak Techniek volgen
  • Je kunt deelnemen aan het project Mediawijsheid
  • Je kunt kiezen uit de vakken Kunst, Muziek en Drama, ook als eindexamenvak
  • Je kunt Roboticalessen volgen en deelnemen aan verschillende internationale competities, zoals de Junior First Lego League.

Meer informatie

Op de gezamenlijke website van de Brainport Scholen vind je meer informatie.


Buitenlandse reizen en excursies

Projecten zijn leuk, maar de allerleukste manier om andere culturen te leren kennen is om de landen zelf te bezoeken. Daarom organiseren we voor alle leerjaren reizen en excursies die je de rest van je leven zult blijven herinneren.

Ontdek alle schoolreizen en excursies