Model European Parliament


Meedoen aan het MEP is een hele ervaring. Je kruipt een hele week in de huid van een Europarlementariër. Een week lang ben je met niets anders bezig dan vergaderen, onderhandelen, speechen en debatteren. Behalve ’s avonds natuurlijk - dan is er een gezellig avondprogramma.
Je wordt samen met leerlingen van Nederlandse en Belgische scholen in 12 commissies verdeeld en je buigt je over een vraagstuk, bijvoorbeeld op het gebied van milieubeheer of economische zaken.
Dit jaar vertegenwoordigen wij, samen met onze partnerschool het Rodenborch College uit Rosmalen, het land Frankrijk. Op maandag, dinsdag en woensdag wordt er vergaderd over het vraagstuk, op donderdag en vrijdag presenteren alle commissies aan elkaar hun oplossingen.
Het MEP vindt dit schooljaar plaats van zondag 16 april tot en met vrijdag 21 april en wordt georganiseerd door het Virga Jessecollege in Hasselt.
Meer informatie en achtergronden over deze geweldige projectweek vind je op www.mepnoordbrabant.nl – deze site wordt regelmatig bijgewerkt wanneer nieuwe informatie beschikbaar komt. Wij raden je aan vooral een kijkje te nemen.
Coördinator van MEP is Ilse van der Woude (docent Nederlands)

Magister
leerlingen/
ouders

Magister
medewerkers

Youtube

Office 365

Bijles systeem Frits Philips

Privacy